Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terrorin pääkohde on muualla

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Eurooppa reagoi Tanskan terrori-iskuihin viikonvaihteessa tyrmistymällä ja lisäämällä turvatoimia. Tärkein viesti oli se, ettei uskonnollisen fundamentalismin nimissä tehdylle väkivallalle anneta periksi, vaan sananvapaudesta ja vähemmistöjen oikeuksista pidetään oikeusvaltioissa kiinni.

Kööpenhaminassa lauantaina ja sunnuntaina kahden uhrin ja myös asemiehen hengen vaatineet iskut olivat traagisia ja järkyttäviä, mutta ne eivät muuttaneet aiempaa kuvaa terrorismin uhasta.

Sen sijaan terrorijärjestö Isisin sunnuntaina julkistama videoaineisto 21 egyptiläisen kristityn koptin mestauksista Libyassa synkensi arviota terrorismin uhasta merkittävästi. Eurooppa joutuu elämään Isisin äärimmäisen väkivallan inspiroiman terrorin uhan alla, mutta nyt myös Libya on joutunut keskelle Isisin terroria.

Väkivaltaiseen sekasortoon vajonnut Libya on houkutteleva kohde kaikille ääriliikkeille, joten Isisin rantautumista sinne ei voi pitää kokonaan yllättävänä. Kyseessä on kuitenkin merkittävä toiminta-alueen laajennus järjestöltä, jonka verinen eteneminen Irakissa ja Syyriassa on hidastunut Yhdysvaltain johtamien pommitusten ja Irakin armeijan osittaisen ryhdistäytymisen myötä.

Isisin tulevaisuus ei ratkea Euroopassa vaan Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat