Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka hyödyntää neuvotteluissa kaiken pelivaran

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehden mukaan Kreikan ja muiden euromaiden neuvotteluissa näkyy, että Kreikan valtiovarainministeri Gianis Varoufakis on peliteorian asiantuntija.

"Hän ja hänen hengenheimolaisensa Kreikan uudessa vasemmistohallituksessa pelaavat hyökkäävää uhkapeliä, vaikka ulkopuolisin silmin Kreikan kortit ovat heikommat kuin sen vastapuolella. Tähän mennessä kukaan ei ole halunnut tai rohjennut katsoa, bluffaako Kreikka."

"Kreikan armonaika on käymässä vähiin. EU:ssa ei ole ennennäkemätöntä, että ongelmat ratkaistaan viime hetkellä monimutkaisella paketilla, jonka kaikki osapuolet voivat tulkita voitokseen. Katastrofin välttämiseksi tarvitaan molemminpuolista luovuutta ja joustavuutta."

Karjalainen näkee neuvotteluissa julkisuuspelin elementtejä.

"Kreikka ei ole kertonut täsmällisiä vaatimuksiaan, millä se pitää huolta hyvästä neuvotteluvarasta. Samaa peliä kotirintaman miellyttämiseksi on vedätys viime hetkeen."

"Kreikka ei yksinkertaisesti selviä ilman tukipakettia, mutta ei ole muiden kuin kreikkalaisten kannalta väliä, miten sitä nimitetään. Myös pieniä helpotuksia tukipakettiin voidaan tehdä."

"Kreikka tietää, että on rajansa sillä, miten paljon ruokkivaa kättä voi purra."

Satakunnan Kansa muistuttaa, että EU:lla on ihmeellinen kyky venyä kompromisseihin.

"Kreikan ero rahaliitosta olisi kova takaisku unionille. – – Unionin johdossa ei ajatella pelkästään rahaa. Suuria asioita ovat yhtenäisyys ja turvallisuuskysymykset. Syriza-puolueella on lämpimät suhteet Venäjään, joka mieluusti voisi tulla maan tueksi heikolla ruplallaan ja öljy- ja kaasuvaroillaan."

"Jos Kreikka palaisi drakmaan, se merkitsisi Argentiinan peson tapaista valtavaa inflaatiota ja romahdusta. Kreikasta varmasti tulisi Euroopan lomaparatiisi halpuutensa takia, mutta pelkällä oliivien viennillä se ei nouse jaloilleen."

"Tavallisen kreikkalaisen hätä vain kasvaa entisestään ja saattaa johtaa sisäisiin levottomuuksiin. Tähän ei Syrizallakaan ole varaa. Sen vuoksi paras ratkaisu on huonokin kompromissi. Lyödään uudella vekselillä vanhaa päähän."

Pohjalainen toteaa muiden euromaiden hallitusten pönkittäneen Kreikkaa puoli vuosikymmentä ja maksaneen siitä kotimaissaan kovaa poliittista hintaa.

"Kun euroalue ei ole enää välittömässä vaarassa, on myös kreikkalaisten syytä uskoa, että euromaissa ei ole poliittisia edellytyksiä saada uusia Kreikka-tukia hallituksissa ja parlamenteissa läpi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat