Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vähennyksen poisto ei satu nyt

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Asumisen tukeminen julkisin varoin osuu usein harhaan. Jos markkinoilla olevien asuntojen määrä ei lisäänny, hyöty voi valua muualle kuin on tarkoitettu. Jos tuetaan vuokralla asumista, vuokrat nousevat ja osa tuesta siirtyy asunnon omistajalle. Jos tuetaan asunnon ostamista, hinnat nousevat ja tuesta hyötyvät myös ne, jotka ovat asuntonsa jo maksaneet.

Asuntolainojen korkovähennys on pitkään ollut valtion budjetista vastanneiden silmätikkuna. Vähennyksellä annettu verotuki on suurin niillä, jotka ostavat kalleimpia asuntoja. Vähennys on osaltaan nostanut asuntojen hintoja. Lisäksi verotus asunnon omistamisen eri vaiheissa on epäjohdonmukainen. Kun ostaa asunnon, saa vähentää osan koroista, mutta myyntivoitto taas on veroton.

HS:n tietojen mukaan (HS 18.2.) asumisen tukia pohtinut virkamiestyöryhmä aikoo ehdottaa korkovähennyksen nopeaa alasajoa seuraavalla hallituskaudella. Osaa oikeudesta on jo leikattu.

Vähennyksen poisto on poliittista riskipeliä, mutta seuraava hallitus saattaa uskaltaa tehdä sen, koska korot ovat historiallisen matalat. Ero entiseen näkyisi vasta korkojen noustessa.

Verottaja ei jätä lähivuosina rauhaan lainansa jo maksaneitakaan. On todennäköistä, että kiinteistöveron korotukset jatkuvat ensi vaalikaudella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat