Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riittääkö poliisitutkinnan laatu?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ulvilan henkirikoksen vuosia kestänyt käsittely eri oikeusasteissa on ollut hämmentävä osa suomalaista rikoshistoriaa. Vaasan hovioikeuden torstaina antama vapauttava päätös surmatun miehen syytteessä olleelle puolisolle saattoi olla prosessin päätepiste. Moni toivoo ikävän aiheen jo väistyvän julkisuudesta.

Erikoisessa tapahtumasarjassa on kuitenkin myös osia, joita olisi syytä yleisen edun takia arvioida vielä jälkikäteen. Hovioikeuden tuomio antaa niin murskaavan kuvan tapauksen poliisitutkinnasta, että vastuuta työn laadusta ei voi vyöryttää yksittäisten tutkijoiden tai edes yhden poliisilaitoksen harteille.

Synkkä lista puutteista alkaa ensimmäisestä rikospaikkatutkinnasta ja jatkuu kuulusteluista myöhemmin tehtyihin tapahtuman rekonstruktioihin. Valitettavan monessa kohdassa oikeus joutui toteamaan hankitun näytön puutteet.

Poliisi kuuluu kyselyissä luotetuimpien instituutioiden joukkoon. Suomessa poliisille on annettu huomattava määrä valtuuksia, jotta kansalaiset voisivat luottaa siihen, että rikokset pyritään selvittämään mahdollisimman hyvin.

On poliisijohdon vastuulla huolehtia, että havaittuihin ongelmiin työn laadussa puututaan. Olisi hyvä saada tietää, onko näin todella tapahtunut vai onko työ vasta edessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat