Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaasa on maahanmuuton menestystarina

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehti varoittaa euroalueen haukkoja ajamasta Kreikan tilannetta sellaiseksi, että syrizahenkiset vasemmistopuolueet kasvattaisivat suosiotaan myös muualla Euroopassa.

"Seuraavaksi Tsipras ja Varoufakis yrittävät keksiä keinot periä veroja Kreikan rikkailta. Siinä on avain heidän mahdollisuuksiinsa selvitä kriisistä vielä ensi viikon ja kesäkuunkin yli."

Lapin Kansa kirjoittaa Lapin selvinneen kohtuullisen vähällä venäläismatkailijoiden määrän romahduksesta.

"Venäläismatkailijoiden määrä romahti myös Lapissa, mistä huolimatta matkailu houkutti maakuntaan edellisvuotta enemmän ulkomaisia turisteja."

"Tämä kertoo paitsi Lapin matkailun vetovoimasta myös onnistuneesta markkinoinnista. Yritykset osasivat ennakoida itäturismin romahduksen ja kykenivät paikkaamaan menetykset muiden maiden matkailijoilla."

Pohjalainen pohtii, miksi Vaasa houkuttaa maahanmuuttajia.

"Vaasa on jostakin syystä maahanmuuton suosikkikaupunkeja pääkaupunkiseudun jälkeen. Me tiedämme, että Vaasa on menestystarina."

"Totuus on, että yli 66 000 asukkaasta maahanmuuttajia on 4 800. Ilman heitä kaupunki ei olisi kasvanut asukasluvultaan juuri lainkaan. Edelleenkin kasvu on syntyvyyden ja maahanmuuton tulosta."

"Maahanmuuttajien ja kantavaasalaisten suhteet ovat Vaasassa hyvät. Se johtuu pitkälle siitä, että kaupunki on sijoittanut maahanmuuttajia asumaan pitkin ja poikin eri asuinalueille. Sopeutumista helpottaa, kun lapset tutustuvat toisiinsa koulussa."

Satakunnan Kansa on huolissaan teiden kunnosta. "Vastuuta turvallisuudesta on siirretty teiden käyttäjille. Etenkin vähäliikenteisillä tieosuuksilla on aikaisempaa useammin tilanteita, joissa tien kunnossapitotoimet tehdään totuttua hitaammassa tahdissa."

Turun Sanomien mielestä omaishoitoa olisi tuettava tuntuvasti nykyistä enemmän. "Yksi tuoreimmista vanhustenhuollon heikentämisen kiertoilmauksista on 'palveluiden yhdenmukaistaminen'."

"Pääkaupunkiseudulla vanhusten kotihoidon ateriapalvelun hintaa nostettiin. Samalla kolme ateriavaihtoehtoa supistui yhdeksi, joka ei sisällä lainkaan leipää, levitettä eikä ruokajuomaa. Paikallinen viranomainen perusteli muutosta pyrkimyksellä 'yhtenäistää valikoimaa'."

"Kaunis tavoite, että vanhukset voisivat elää mahdollisimman pitkään kotona, edellyttäisi nykyistä paljon suurempia panostuksia kotihoidon resursseihin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat