Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyt hallituksen mahalaskuun pitää selvittää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat kommentoi Alexander Stubbin (kok) Ylen pääministerin haastattelutunnilla antamaa lausuntoa, jonka mukaan hallitus ei ole ollut onnistunut.

"Tynkähallituksen epäonnistuminen tehtävässään on ollut ulkopuolisille tarkkailijoille selvää jo kauan sitten."

"Kun pääministeri armollisesti alentuu jakamaan alamaisten käsityksen hallituksensa epäonnistumisesta, keskustelu voidaan siirtää kysymykseen, miksi hallitus epäonnistui ja miten epäonnistuminen ensi vaalikaudella vältetään. Uuteen mahalaskuun ei oikein ole varaa."

"Stubbin tynkähallituksen neljä puoluetta voivat yrittää vaalitaistelussa vakuuttaa pystyvänsä ensi vaalikaudella parempaan. Tällainen väite oikeuttaa kuitenkin kysymyksen, eikö niillä olisi ollut täysi vapaus pystyä vallan haltijoina parempaan jo päättyvällä kaudella."

"Stubbin hallituksen viime viikot ovat tärvääntyneet siihen, että kokoomus ja demarit ovat ampuneet alas toistensa hankkeita. Siinä sivussa on mennyt nurin sote-uudistus, jonka valmisteluun oppositio oli kelpuutettu mukaan."

"Kokoomuksella oli tällä vaalikaudella paljon pelissä, koska se oli ensimmäisen kerran puolueista suurin. Tätä asemaa on Jyrki Kataisen (kok) ja Stubbin näytöillä vaikea pitää. Aika aikaa kutakin, sanoi pässi, kun päätä leikattiin."

Turun Sanomat pohtii metsätalouden tulevaisuudennäkymiä.

"Metsätalouden pahimpia pulmia on metsänomistuksen pirstaloituminen perinnönjakojen jäljiltä. Kasvavana murheena on myös omistajakunnan ikääntyminen. Kumpikin seikka johtaa helposti siihen, ettei omaa metsää myydä eikä hoideta."

"Maa- ja metsätalousministeriössä on ollut aikeita edistää metsänomistajien sukupolvenvaihdoksia lahja- ja perintöveroa muuttamalla. Toistaiseksi asia ei ole edennyt."

"Metsäteollisuus on väläyttänyt kiinteistöveron kaltaista metsätilamaksua, jonka pitäisi edistää metsänomistajan myyntihaluja. – – Luonnollisesti metsänomistajien etujärjestö MTK on vastustanut myyntipakoksi nimittämäänsä järjestelyä."

Savon Sanomien mielestä puukaupan ongelmia ei pidä sälyttää yksityisten metsänomistajien harteille.

"Puukaupan kannalta merkityksellisempää on päätöksenteoltaan yksityisiä omistajia hitaampien kuolinpesien ja niistä usein muodostettujen verotusyhtymien metsänomistus."

"Tilakoon kasvattamiseen on etsittävä kannustimia, koska suuret tilat ovat pieniä aktiivisempia puukaupan tekijöitä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat