Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Benin lista" asettuu tyrmäyksen kohteeksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kokoomuksen raskaan sarjan poliitikkoihin kuuluva kansanedustaja Ben Zyskowicz julkaisi maanantaina julkisen talouden tasapainottamiseen tähtäävän listansa.

Alkuperäinen idea on ajalta ennen vuoden 1995 eduskuntavaaleja, kun Sdp:n silloinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Liisa Jaakonsaari esitteli julkisuuteen "Liisan listan" – joukon julkisen talouden säästökohteita.

Liisan listasta nousi aikoinaan meteli, mutta vastatuulta saanee myös "Benin lista". Siinä puututaan etuuksiin, jotka ovat ainakin joillekin kansanosille pyhiä. Esimerkkinä voisi mainita sosiaaliturvaetuuksien indeksien jäädyttämisen, ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan keston puolittamisen tai julkisen sektorin työajan pidentämisen vartilla.

Benin lista on ensimmäinen yksityiskohtainen julkisen talouden säästölista näiden vaalien alla. Kokoomukselta, Sdp:ltä, keskustalta ja perussuomalaisilta odotetaan vastaavaa lähiviikkoina.

Julkisuuteen yhden ihmisen nimissä tuotu säästölista on helppo ampua alas, ja hänen oma puolueensa voi kätevästi irtisanoutua siitä.

Silti lista pääsee samalla hallitsemaan vaalien alla käytävän keskustelun agendaa: mistä säästetään, mistä ei. Toistaiseksi puolueet ovat tyytyneet kertomaan vain, mistä ei ainakaan saa säästää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat