Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veronalennusta odotellessa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Harva asia on poliittisesti yhtä vaikeaa kuin eri asumismuotojen samanlainen kohtelu verotuksessa. Tiistaina esityksensä julkistanut virkamiestyöryhmä yritti kuitenkin selvittää toteuttamiskelpoisia tapoja edetä kohti tavoitetta.

Yksi epäkohta on osakehuoneistojen ja omakotitalojen erilainen varainsiirtovero asuntokaupan yhteydessä. Omakotitalon ostaja maksaa veroa neljä prosenttia kauppahinnasta, asunto-osakkeen ostaja kaksi prosenttia. Työryhmä esitti, että myös omakotitalojen kaupoista perittäisiin vastedes kahden prosentin vero.

Tasapuolisuuden lisäksi tavoitteena olisi helpottaa talojen myyntiä rakennemuutospaikkakunnilla. Vaikka toisella paikkakunnalla olisi tarjolla töitä irtisanotulle, muutto ei kannata, jos vanhasta asunnosta ei pääse eroon.

Usein hyvillä aikomuksilla on varjopuolensa. Kun suunnitelma on nyt tullut julki, kaupankäynti omakotitaloilla todennäköisesti hiljentyy veronalennusta odotellessa, vaikka poliitikoilta ei ole tullut minkäänlaista lupausta siitä.

Muuton helpottamiseen tarkoitettu veronalennus onkin ennen toteutumistaan kaupan jarru. Siksi puolueiden pitäisi mahdollisimman nopeasti sanoa, aikovatko ne toteuttaa ehdotuksen vai eivät. Jos aikovat, se kannattaa tehdä uuden hallituksen alkutaipaleella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat