Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan vaikeudet vasta alussa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Saksan liittopäivät hyväksyi perjantaina Kreikan tukiohjelman neljän kuukauden jatkoajan. Saksa on ainoa euromaa, jossa asia käytetään parlamentissa. Suomessa eduskunnan suuri valiokunta antoi etukäteen hallitukselle valtuudet, joiden sisään jatkoajan tulkitaan menevän.

Toisin kuin Kreikan hallituksen tukijat toivovat, tästä ne ongelmat vasta alkavat, eikä Saksan päätöksestä voi tulkita, että tuulet olisivat nyt Kreikalle suopeat. Valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble markkinoi tukipakettia liittopäiville mutta sanoi, että Kreikka ei saa paketistaan euroakaan ennen kuin kertoo täsmällisesti, miten se talouttaan tasapainottaa.

Kreikan hallitus on elänyt jo jonkin aikaa sen epämääräisyyden varassa, joka syntyi, kun tuki hyväksyttiin euromaiden valtiovarainministereiden kokouksessa: kotimaassa on voitu tulkita sopimuksen sanamuotoja totuutta muokaten. Esimerkiksi niin, että nyt säästöjen aika on ohi.

Ongelmia tulee, kun hallituksen on pakko hälventää tulkinnanvaraisuuksien sumua. Kreikka tarvitsee apua – maan heikko talous on viime kuukausina entisestään heikentynyt – ja apua tulee vain avustajamaiden ehdoilla. Jo nyt Kreikassa mellakoidaan, koska hallituksen tulkitaan perääntyneen. Jos valta on rakennettu epärealististen lupausten varaan, pohja pettää, kun totuus lopulta voittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat