Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tytöt myös talousguruiksi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Onnittelut Touko, Otso, Visa, Tomi, Johannes, Henri, Karri, Tom-Henrik, Miki ja Valpuri! He kaikki selvisivät lukiolaisten vuoden 2015 Talousguru-loppukilpailuun. Kilpailussa oli mukana yli 1 700 oppilaista 116 lukiosta eri puolilta Suomea.

Kirjallisessa osassa finalistit pohtivat Suomen talouden nykytilannetta ja seuraavalta hallitukselta vaadittuja toimia. Väittelyosassa he väittelivät pareittain muun muassa siitä, kannattaako nyt ottaa asuntolainaa ja pitäisikö perintövero poistaa vai säilyttää.

Lukion yhteiskuntaopissa on lisätty taloustiedon opetusta, mutta oppitunneilla ei ehditä käsitellä kaikkea. Talousguru-kilpailussa menestyminen vaatii, että seuraa aktiivisesti etenkin taloutta ja politiikkaa käsitteleviä uutisia.

Siksi pieni kannustusviesti tytöille: jos teitä on yli puolet lukiolaisista ja jos te todistettavasti näytätte pojille menestymisen mallia kaikissa muissa oppiaineissa, niin älkää nyt ihmeessä päästäkö poikia tällaiseen ilmaherruuteen taloustiedossakaan.

Vuodesta toiseen sukupuolijakauma Talousgurun loppukilpailussa on samantapainen kuin nyt, vaikka tytön tiedetään joskus myös voittaneen kilpailun.

Naisia tarvitaan talouspäättäjiksi ja mukaan talouskeskusteluun. Kannattaa aloittaa nuorena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat