Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nemtsovin murhalla on arvaamattomat seuraukset

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat kirjoittaa venäläisen oppositiopoliitikon Boris Nemtsovin murhasta.

"Koska Kremlin lähin ympäristö on Moskovan tarkimmin valvottuja paikkoja, ei ole tyhmää kysyä, kuinka murhaaja onnistui iskemään juuri siellä jäämättä saman tien kiinni."

"Vielä ei tiedetä, osoittautuuko murhan aiheuttama järkytys ex-pääministeri Mihail Kasjanovin uumoilemaksi käännekohdaksi, joka pakottaa Putinin antamaan oppositiolle elintilaa. Toinen vaihtoehto on, että se yllyttää viemään oppositiolta elintilan rippeetkin."

"Ex-varapääministeri Nemtsov oli viimeisiä Boris Jeltsinin ajan vapaamman Venäjän johtomiehiä. Meneekö hänen mukanaan hautaan haave vapaasta Venäjästä?"

Iltalehti kommentoi viranomaisarvioita, joiden mukaan murhan takana saattoivat olla esimerkiksi Ukraina, islamistiterroristit tai Venäjän oppositio.

"Tällaisten tutkintalinjojen nopea marssittaminen on kuin suoraan hybridisodan disinformaation levittämisen käsikirjasta. Tutkinta palvelee Venäjän valtiojohdon nationalistisia tarkoitusperiä: rakennetaan tarina, jossa joku sopiva vihollistaho on surmannut 'rauhaa rakastavan' Venäjän kansalaisen. Samalla häivytetään se, monien mielestä todennäköisin vaihtoehto, että murhan takana olisi Putinin koneisto."

"Totuus lienee kuitenkin se, ettei tämänkään surman tilaajaa saada koskaan selville, vaikka joku taho joskus tuomittaisiinkin. Toinen totuus on, että nyky-Venäjällä Putinia kritisoivien mielipiteiden esittäminen on hengenvaarallista. Ja kolmas totuus on se, että Venäjän johto harjoittaa tarkkaan harkittua väkivaltaa sekä kotimaassa että ulkomailla, eikä tälle kehitykselle näy loppua."

Pohjalainen toteaa Ukrainan tilanteen nostattaneen Venäjällä kiihkomielistä nationalismia, jossa valtionjohdon kritisointi nähdään maanpetturuutena.

"Näyttää siltä, että vuosien vihakampanjasta sikiää väkivaltaa ja jopa kylmäverisiä murhia."

"Presidentti Vladimir Putinin asemaa murha ei ainakaan kansainvälisen yhteisön silmissä paranna. Kovasta komennosta huolimatta Putin ei ole saanut vakautettua Venäjää."

"Boris Nemtsovin raaka murha saattaa lisätä ahdistetun Venäjän opposition kannatusta. Nemtsovin muistoa kunnioittaneet kymmenettuhannet venäläiset osoittivat vakuuttavasti, että ainainen väkivallan uhka alkaa monelle riittää. Länsimielisten voimien tukeminen voi alkaa kiinnostaa nykyistä enemmän myös länsimaita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat