Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nato ja tasavero voittivat Viron vaaleissa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan Viron vaaleissa näkyi reformipuolueen ja keskustan välinen jakolinja, etenkin suhtautumisessa Venäjään.

"Reformipuolue korosti itsenäisyyshenkisyyttä ja leimasi Edgar Savisaaren keskustan liian Venäjä-mieliseksi. Keskusta näki Venäjän-suhteilla arvonsa."

"Mitä enemmän Vladimir Putin pyrkii voimistamaan valtaansa lähiympäristössään, sitä enemmän naapurimaiden äänestäjät hakevat turvaa muualta."

"Viro äänesti käytännössä Taavi Rõivasin tulevaksikin pääministeriksi. Ja samalla virolaiset ilmaisivat haluavansa jatkaa entisellä eurooppalaisella linjalla ja liberaalilla talouspolitiikalla."

Karjalainen kirjoittaa, että reformipuolueen voitto antoi vahvan tuen Nato-jäsenyyteen nojaavalle Viron puolustuspolitiikalle.

"Talouskehityksen kannalta vaalitulos on tuki Viron tasaveromallille. – – Keskustapuolue on ajanut siirtymistä progressiiviseen tuloverotukseen ja myös yritysveron perimistä."

Savon Sanomat arvioi, että Suomella on oppimista Viron vaaleista ainakin yhdessä asiassa.

"Jo noin 30 prosenttia virolaisista äänioikeutetuista äänesti internetissä. Meillä tätä mahdollisuutta vasta mietitään."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat