Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kahden välirikon turha puhe

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvaltain ja Israelin nykyisten hallitusten suhteet ovat surkeat ja muuttuivat juuri surkeammiksi. Yhdysvaltain kongressin molemmissa kamareissa enemmistönä olevien republikaanien suhteet demokraattista puoluetta edustavaan presidentti Barack Obamaan ovat niin huonot, että republikaanit ovat valmiita vahingoittamaan presidentti-instituutiota vahingoittaakseen Obamaa.

Siinä on pääpiirteittäin Israelin konservatiivisen pääministerin Benjamin Netanjahun Yhdysvaltain kongressissa tiistaina pitämän puheen merkitys.

Kongressin alahuoneen eli edustajainhuoneen republikaaninen puhemies John Boehner oli kutsunut Netanjahun puhumaan kongressin yhteisistunnolle kertomatta kutsusta presidentille, ja se oli tahallinen tölväisy. Netanjahu hyväksyi kutsun ja piti puheensa kampittaakseen orastavaa sopimusta viiden ulkovallan ja Iranin neuvotteluissa Iranin ydinohjelmasta sekä edistääkseen omaa kampanjaansa ennen Israelissa kahden viikon kuluttua pidettäviä parlamenttivaaleja.

Iranin ydinohjelmasta on syytä olla huolissaan, eivätkä Yhdysvaltain ja Israelin perusteellisen laajat turvallisuussuhteet tähän katkea, mutta kongressissa esitetyssä näytelmässä maailmanlaajuiset turvallisuusedut alistettiin lyhytnäköiselle poliittiselle pelille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat