Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haglundilla voi olla syytäkin pelätä "vihreitä miehiä"

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen kommentoi puolustusministeri Carl Haglundin (r) ehdotusta, jonka mukaan Suomen viranomaisilla pitäisi olla nykyistä tehokkaammat valtuudet puuttua ulkomaalaisten tekemiin maa- ja kiinteistökauppoihin.

"Haglund haluaa lakiin pykälät, joiden nojalla valtio voisi lunastaa strategisesti tärkeitä kohteita omistukseensa tai estää sen, että jokin kohde on siirtymässä jollekin ei-toivotulle ostajalle. Senkin puolustusministeri Haglund sanoo ujostelematta, että hänen ajatustensa taustalla vaikuttavat viime aikojen tapahtumat Ukrainassa."

"Suomen idänsuhteita on aina vaivannut tietty pidättyväisyys. Ukrainan kriisin ajan tapahtumat ja monet muutkin Venäjän toimet viittaavat siihen, että Suomella ei ole mitään erityissuojaa. Siksi kaikenlainen sinisilmäinen kuorrutus pitää vihdoin karsia ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymysten ympäriltä."

Kainuun Sanomat nostaa esiin venäläiseen omistukseen päätyneet raja-asemat sekä venäläisille Suomen sotilastukikohtien ja muiden strategisesti tärkeiden kohteiden läheltä myydyt kiinteistöt ja maa-alueet.

"Haglund taitaa pelätä sitä, että mahdollisessa konfliktitilanteessa Venäjä lähettäisi Suomeenkin 'vihreitä miehiä' omia maa-alueitaan 'suojelemaan'."

"On tunnettua, että venäläiset pitävät tsuhnia, meitä suomalaisia, hieman hitaina ja vähän tyhminä. Siinä he näyttävät olevan oikeassa."

"Venäjällähän ulkomainen maaomistus on rajoitettua – sotilaskohteiden ja ulkorajojen lähellä aivan mahdotonta."

Kalevan mukaan Venäjän ulkoministeriöllä ei ole perusteita kritisoida Suomen myöntämää vientilupaa, jonka nojalla oululainen yritys voi viedä lasermittareitaan Ukrainaan.

"Venäjän ulkoministeriön mielestä vientilupaa voi pitää suorana tukena sodan osapuolelle eli Ukrainalle. Tämä on erittäin kova ja kohtuuton syytös, semminkin kun sen esittää Venäjä, joka aseistaa Itä-Ukrainan kapinallisia ja on lähettänyt alueelle runsaasti joukkojaan ja asekalustoa."

"Tämä jatkaa sitä neulanpistopolitiikkaa, jota Venäjä on noudattanut Suomeen päin jo pidempään. Se on ilmennyt milloin julmisteluna Suomen lastensuojelusta, milloin ilmatilan loukkauksina ja milloin suomalaislausuntojen vääristelynä."

"Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mukaan Suomella ei ole syytä vastata Venäjälle. Linja on oikea: Venäjä vääntää kärpäsestä härkästä. Se pyrkii kaikin keinoin peittämään omaa sekaantumistaan Ukrainan asioihin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat