Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erityisopetusta on myös yksityiskouluissa

Pääkirjoitus
 
Aki Holopainen

Helsingin Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessaan (6. 3.) yksityiskouluista. Siinä todettiin aivan oikein, että yksityiset koulut eivät saa enempää rahaa kuin kunnan koulut. Totta on myös se, että asia nostetaan esiin tarkoitushakuisesti juuri vaalien alla. Liikkeelle paneva voima on Helsingin opetusviraston väistyvä virastopäällikkö.

Pääkirjoituksesta syntyi virheellinen kuva siitä, että yksityiskouluissa ei olisi erityisoppilaita. Helsingissä toimii 20 yksityiskoulua. Niistä 11 on lähikouluja ja loput laajempaa aluetta palvelevia oppilaitoksia. Yksityiskouluissa on erityisoppilaita, ja lähikouluna toimivissa yksityiskoulussa on myös erityisluokka tai useampia. Alueellisille erityisluokille otetaan kaupungin opetusviraston osoittamat oppilaat, ja luokkien toiminta kustannetaan yksityiskoulujen varoista.

Lähikoulujen oppilasaines heijastelee aina koulun sijaintipaikkaa, oli kyse sitten kaupungin tai yksityisen ylläpitämästä koulusta. Tämä pätee myös erityisoppilaisiin. Erityisopetusta säätelevä perusopetuslain 17. pykälä koskee myös yksityiskouluja. Tosiasia on, että yksityiskouluissa järjestetään varsin laajasti erityisopetusta.

Aki Holopainen
rehtori, Munkkiniemen yhteiskoulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat