Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ebolasta erävoitto ja opetus

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Liberialainen Beatrice Yardolo on menettänyt kolme aikuista lastaan ebolaepidemian vuoksi. Hän itse kuuluu nyt kuitenkin onnekkaiden hengissä selvinneiden joukkoon. Torstaina hän vapautui Liberian pääkaupungissa Monroviassa eristysklinikalta. Hän oli maan toistaiseksi viimeinen ebolapotilas.

Kyseessä on merkittävä käänne epidemiassa, joka on tappanut vuoden aikana Länsi-Afrikan köyhimmissä maissa vajaat 10 000 ihmistä.

Epidemia olisi todennäköisesti huomattavasti nykyistä pahempi ja laajempi, elleivät kohdemaat olisi koonneet voimiaan lähes olemattomista terveydenhoitojärjestelmistään huolimatta ja ellei kansainvälinen yhteisö olisi lopulta tullut merkittävän laajasti apuun.

Epidemian vielä kesken olevat opetukset on syytä koota ja arvioida tarkkaan vastaavien, todennäköisesti edessä olevien hätätilanteiden varalta. Vuoden kuluessa on nähty sekä sekasortoa pahimmilla tartunta-alueilla että hyödyttömiä paniikkireaktioita Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Yardolon palattua omaan kotiinsa Liberia on vielä noin kuukauden mahdollinen ebola-alue. Samaan aikaan tartunnat lisääntyivät jälleen viime viikolla naapurimaissa Sierra Leonessa ja Guineassa.

Epidemia ei siis ole ohi. Ebolasta on saatu vasta yksi erävoitto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat