Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maakauppojen rajaaminen olisi viesti Venäjälle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat kirjoittavat venäläisten maakaupoista.

"Venäjä näyttää tänään isommalta uhkalta kuin ennen Ukrainan kriisiä. Myös venäläisten kiinteistökaupat nostattavat huolta. Jos näitä selvitettäisiin kunnolla ja jotkut kaupat torpattaisiin, vältyttäisiin turhilta spekuloinneilta ja epäluuloilta."

"Maakauppojen rajaaminen tapauskohtaisesti rajan läheisyydestä on selkeä viesti Venäjälle. Kun maa loukkaa toisen valtion koskemattomuutta, siitä koituu seurauksia. Maakauppojen syynääminen ja mahdollinen jäädyttäminen olisivat omanlaisensa pakote Venäjää vastaan."

Hämeen Sanomat kirjoittaa ruotsia koskevasta kansalaisaloitteesta.

"Eduskunnan äänestysluvut ovat yksiselitteiset; 134 kansanedustajaa haluaa ruotsin opiskelun jatkuvan ja vain 48 äänesti sen vapaaehtoisuuden puolesta."

"Asiaa on vatvottu jo pitkään, siitä on ehkä jo sanottu kaikki, mitä irti saadaan. – – Ellei uusia ja erityisen painavia argumentteja löydy, vaaliteemana pakkoruotsi alkaa olla menneen talven lumia."

"Aivan tyhjin käsin ruotsin opiskelua vastustavat aktiiviset kansalaiset eivät kuitenkaan jääneet." "Itä-Suomen kouluissa on mahdollista kokeilla nykyistä vapaamuotoisempaa kielten opiskelua."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat