Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harrastuksen hinta syrjäyttää

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Urheilusanomien tuoreen selvityksen mukaan lasten ja nuorten urheilemisen hinta on moninkertaistunut useissa lajeissa ja aiheuttanut sen, että yhä useampi vähävaraisen perheen nuori joutuu lopettamaan harrastuksen vastoin tahtoaan.

Urheiluseurojen jäsenmaksuista sekä monien lajien matka-, varuste- ja vakuutuskuluista kertyy yhdessä sellaisia summia, että monilapsiset keskituloisetkin perheet joutuvat tarkoin miettimään, millaisiin mittasuhteisiin harrastusten voi antaa paisua.

Suomalaisissa urheiluseuroissa tuppaa käymään niin, että harrastepohjalla nuori ei voi jatkaa kovin pitkälle. Täytyy kilpailla, jolloin tiedossa on paljon harjoitusmääriä ja kisamatkoja, joita ei vanhempien vapaaehtoistoiminnalla enää pystytä kustantamaan. Osasyyllisiä ovat kunnat, jotka ovat lisänneet seuroilta kerättäviä maksuja.

Ratkaisuksi on tarjottu muun muassa yhteiskunnan tukemaa ja perheen tuloista riippuvaa lasten ja nuorten harrastusseteliä. On myös järjestöjä, jotka antavat rahallista tukea urheileville lapsille.

Olisi hyvä puuttua seurausten lisäksi myös syihin. Urheiluseurojen työ on arvokasta, mutta niiden tarjoaman kilpaurheilutien rinnalle tarvitaan edullisempia ja rennompia vaihtoehtoja niille nuorille, joiden tavoitteet ovat toisenlaiset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat