Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulevalta hallitukselta odotetaan lähes ihmeitä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti kokoaa yhteen hallituksen saavutuksia päättymässä olevalla vaalikaudella.

"Tulos on surkea, vaikka pykäliä on säädetty melkoisesti. Määrä ei korvaa laatua – ja normeja pitäisi purkaa."

"Hallituksen pohja ei ollut juuri heterogeenisempi kuin Paavo Lipposen tuloksellisissa kabineteissa. Liimaakin oli sen verran, että sekä kokoomus että Sdp kannattivat vahvoja peruskuntia. Puolueilla oli kuntatasolla yhteistyön perinteitäkin. Silti kuntauudistus hajosi kotiin päin vetämisiin."

"Yhteistyön pohja katosi Jutta Urpilaisen hävittyä Sdp:n johtajavaalin ja Jyrki Kataisen lähdettyä Brysseliin."

"Viime viikot hallituspuolueet ovat kaataneet toistensa lempiehdotuksia kuin keiloja – metropolista Pisaraan."

"Haastetuksi joutunut kokoomus julkisti viikonvaihteessa vaaliohjelmaansa. Se tarjoaa perinteisiä teemoja veronalennuksista työmarkkinoiden uudistamiseen. 'Työlista' tyydyttänee puolueen peruskannattajia, eikä enempään ehkä kannata nyt pyrkiäkään. Riittääkö se torjumaan saman joukon kiinnostuksen Juha Sipilään?"

"Oppositiovuoro saattaisi tehdä kokoomukselle hyvää. Uusi hallitus joutuu puolestaan toteuttamaan leikkauksia, joihin verrattuna 'Benin lista' on lievä. Tai sitten ajaudutaan Kreikan tielle."

Etelä-Suomen Sanomien mukaan uudeksi pääministeriksi on haussa ihmemies tai -nainen.

"Kansa toivoo pääministeriä, jonka pitäisi saada talous kuntoon, hoitaa hyvin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, ymmärtää kansalaisten arkea ja puolustaa heikkoja. Tällaista ihmemiestä tai -naista tuskin löytyy."

"Elinkeinoelämän valtuuskunnan tutkimuksessa kansalaiset liittivät eniten myönteisiä ominaisuuksia Juha Sipilään (kesk). Hän on talouden osaaja ja uusien työpaikkojen luoja."

"Sipilän heikkoutena on ulkopoliittisen kokemuksen puute. Ulkopolitiikasta ja edustavuudesta nykyinen pääministeri Alexander Stubb (kok) saa parhaat arvosanat. Timo Soini (ps) on onnistunut profiloitumaan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana. Antti Rinteellä (sd) on ymmärrystä arkielämän ja vähäosaisten ongelmille. Hänen haasteenaan on se, että hän sai vähiten myönteisiä arvioita. Hän ei profiloitunut sen paremmin talousasioissa kuin ulkopolitiikassakaan."

"Nykyinen asetelma suosii Sipilää, sillä vaalit ovat lähellä ja poliitikko ei pysty muuttamaan profiiliaan lyhyessä ajassa. Sipilän vahvuutena on myös se, ettei hän ärsytä kansalaisia kuten Stubb tai Soini. Suurimmat haasteet ovat istuvilla ministereillä, Stubbilla ja Rinteellä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat