Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihannekohde tietomurrolle

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes sai runsas viikko sitten vihjeen tietoturva-aukosta hakemuspalvelussaan. Kävi ilmi, että tietoja 3 600 yrityksen rahoitushakemuksista oli päätynyt vääriin käsiin.

Poliisi on kuulustellut epäiltyjä. Tutkinta tuonee lisävalaistusta tapahtuneeseen, mutta jo nyt julki tulleet yksityiskohdat ovat tärkeä muistutus tietoturvariskeistä.

Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskuksen tuoreessa katsauksessa vuodelta 2014 asiantuntijat muistuttavat, että suomalaiset teknologiayritykset ovat kiinnostavia kohteita luvattomasti tietoja kerääville tahoille, koska täällä on paljon tuotekehitystä ja innovaatioita.

Suomen innovaatiojärjestelmän yksi erityispiirre on Tekesin keskeinen asema rahoittajana. Sen asiakkaina on kolmetuhatta yritystä sekä kymmeniä yliopistoja, korkeakouluja ja tutkimuslaitoksia. Tekes käyttää projektirahoitukseen puolisen miljardia euroa vuosittain.

Jos haluaa etsiä Suomesta solmukohdan, jossa on parhaiten tietoa uutta arvoa luovien yritysten suunnitelmista, Tekes on listan kärkipäässä. Kilpailijat ympäri maailman hyötyisivät, jos tieto olisi heidän käytössään.

Tekesillä on paljon valtaa. Siksi sillä on myös erityinen vastuu hyvän tietoturvakulttuurin edistämisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat