Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakotteiden pitää vaikuttaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Raskaiden taistelujen hiipuminen laukaustenvaihdoksi Itä-Ukrainan rintamalinjalla ei tarkoita, että lännen Venäjään kohdistamien pakotteiden aikakausi olisi vielä päättymässä.

Useimmissa läntisissä arvioissa varaudutaan vuosienkin mittaiseen Venäjän johtamaan horjutuskampanjaan Ukrainassa. Kysymykseksi nousee, millaisilla vastatoimilla vaikutetaan Venäjään, kun nykyiset pakotteet näkyvät Venäjän taloudessa mutta eivät ole pysäyttäneet sen kampanjaa Ukrainaa vastaan.

Venäjän opposition johtohahmoihin kuuluva Aleksei Navalnyi kannustaa länttä kohdistamaan pakotteita presidentti Vladimir Putinin tärkeimpään tukipiiriin, kuten miljardööri Roman Abramovitšiin, joka vielä keskiviikkona seurasi Lontoossa omistamansa jalkapalloseuran Chelsean tappiota ranskalaista PSG:tä vastaan. Financial Timesin torstaina julkaisemassa haastattelussa Navalnyi on ahdistunut opposition keulahahmon Boris Nemtsovin murhasta kaksi viikkoa sitten ja pitää pakotteiden kohdistamista "todelliseen sotapuolueeseen" ainoana keinona vaikuttaa Putinin asemaan.

Navalnyi ei pohdi pakotteiden lakiperusteita, joita EU joutuu pohtimaan. Hän on kuitenkin oikeassa siinä, ettei ukrainalaisten separatistien matkustuskielloilla ole vaikutusta tapahtumien kulkuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat