Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhtenäiskulttuuri murenee

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kuluneella viikolla siirtyi taas yksi pala yhtenäiskulttuuria historiaan, kun Raha-automaattiyhdistys (RAY) lopetti virallisesti Pajatso-pelien yleisökäytön.

Pajatsolla on Suomessa pitkä ja loistelias menneisyys. Koko RAY:n toiminta alkoi yksinoikeudesta Pajatso-peleihin vuonna 1938.

Peli on tuottanut yhdistykselle ja sitä kautta sosiaali- ja terveysalan järjestöille vuosien varrella puolisentoista miljardia euroa nykyrahassa laskettuna.

Kolikoilla pelattava Pajatso kuului olennaisena osana kahviloiden, baarien ja huoltoasemien sisustukseen. 1980-luvulta lähtien sen ovat kuitenkin korvanneet elektroniset pokeri- ja hedelmäpelit.

Pajatson muistavat hyvin ainakin 1960-luvulla syntyneet ja sitä vanhemmat. Laite on kaikille keski-ikäisille yhtä tuttu kuin lauantai-illan lottoarvonnat Ylen televisiouutisten jälkeen tai Ylen iltauutiset kahdella kanavalla.

Pajatsot ovat kuitenkin kadonneet pikkuhiljaa samalla tavalla kuin baarit ja huoltoasemat teiden varsilta. Musiikkikaan ei yhdistä ikäluokkia samalla tavalla kuin takavuosina.

Muutosten kourissa on myös suomalainen rahapeliala. Sisäministeriön työryhmä ehdotti perjantaina, että nykyiset monopolitoimijat Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistettäisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat