Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkisuus estää väärinkäytöksiä jo ennalta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalainen: "Jyväskylän kaupunki on julkistanut kaikkien toimialojen ja liikelaitosten hankintatiedot viime vuodelta."

"Tavaroiden ja palvelujen ostot aina toimistotarvikkeista ravintolalaskuihin löytyvät avoimena datana kaupungin verkkosivustolta."

"Vuoden 2014 ostoista on tarjolla lähes 200 000 riviä tietoa ja ostojen yhteissumma on 355,7 miljoonaa euroa (Ksml 11. 3.)."

"Kaupungin nyt julkaisemat tiedot ovat lähtökohtaisesti olleet julkista tietoa aiemminkin, mutta niitä on tähän saakka päässyt tarkastelemaan vain yksittäisinä kyselyinä ja maksullisina tietopyyntöinä. Nyt nettisivulla julkaistut tiedostot ovat helposti kenen tahansa tietokonetta käyttävän kansalaisen saatavilla.

"Julkisuus varmasti ehkäisee väärinkäytöksiä jo ennalta."

Ilkka: "Nykyisen eduskunnan viimeiset päivät eivät olleet kaunista katseltavaa. Kuten europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari asian ilmaisi, monissa maissa on parlamenteissa alahuone ja ylähuone, Suomessa on hullujen huone."

"Oli melkoista farssia, että päähallituspuolueista kokoomus äänestää säästöjen puolesta ja Sdp yhdessä opposition kanssa niitä vastaan. Lakeja ei kuitenkaan vedetty eduskunnasta pois ja pääministeri vakuutti kirkkain silmin, ettei hallitus ole sekaannustilassa."

"Kansalaisesta perjantain 13. päivän kilpalaulanta näytti tv-show:lta, jossa kaverille on jo kilautettu ja viimeinen oljenkorsikin käytetty. Sitten annetaan vaan mennä."

Savon Sanomat: "Eduskuntavaalien aikoihin tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre paljasti suunnittelevansa Äänekoskelle 1,1 miljardin euron arvoista tehdaskokonaisuutta."

"Silloin kukaan ei tiennyt, että kaikessa hiljaisuudessa joukko entisiä metsäteollisuuden herroja oli tehnyt jo pari vuotta töitä, jotta Kuopioon nousisi 1,4 miljardin euron arvoinen sellu- ja mäntyöljytehdas, joka tuottaisi myös sähköä valtakunnanverkkoon."

"Kun Finnpulpin jättihanke tuli julki helmikuun alussa, se sai aikaan runsaasti epäileviä lausuntoja, joiden mukaan puu ei riitä, puuta ei saada metsästä tarpeeksi ja puuntuonnin varaan ei voi rakentaa ja että sellumarkkinat menevät ylitarjonnan vuoksi pilalle."

"Olikin erikoista, että vastaavaa epäilysten tsunamia ei kuultu, kun Kemijärvelle kaavailtu biojalostamohanke, sellutehdas sekin, tuli julki helmikuun lopulla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat