Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus suojeli itseään omalta politiikaltaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomien mukaan surkealle vaalikaudelle saatiin eduskunnassa surkuhupaisa päätös, kun hallitus huolehti itse omien esitystensä kaatumisesta.

"Vai mitä on sanottava siitä, että kaikki eduskuntaan kuuluvat ministerit äänestivät opintotuen rajaamisesta annettua hallituksen esitystä vastaan? Valmisteluvaiheessa ei ollut viitsitty selvittää, onko asia ajamisen väärti. Opintotukiesityksen kaatumista oli edeltänyt koulusäästöjen kaatuminen."

"Hallitus yritti eduskunnan loppukirissä varjella itseään omalta politiikaltaan ja toimi siksi itseään vastaan."

"Vaalikauden alkupuolella eduskunnalla olisi ehkä ollut eväitä asialliseen päätöksentekoon, mutta silloin Jyrki Kataisen (kok) kuuden puolueen hallitus ihmetteli mieluummin omaa koossapysymistään kuin työllisti eduskuntaa. Nelipuolueiseksi typistyneeltä Stubbin hallitukselta tuli eduskunnan loppuruuhkaan tavaraa sitäkin enemmän, mutta silloin hallituksella oli jo vaalipupu housuissa."

Hämeen Sanomien mielestä kankeat lupaprosessit ja tiukka sääntely jarruttavat kohtuuttomasti yritysten investointeja ja hidastavat myös talouden kasvua.

"Etenkin ympäristö- ja energiainvestointeja suunnittelevat yritykset ovat törmänneet uskomattomaan byrokratiaan ja pitkiin lupakäsittelyihin. Ne vievät kohtuuttomasti aikaa ja aiheuttavat ylimääräisiä kustannuksia."

"Kuvaavaa on, että esimerkiksi tuulivoimalahankkeisiin on tarvittu jo toistakymmentä erilaista lupaa. Joustavammalla valmistelulla ja paremmalla tiedonkululla asia olisi edennyt varsinkin alkuvaiheessa paremmin."

"Pienemmissä hankkeissa pitäisi päästä lyhyempiin käsittelyaikoihin. Jos vaikkapa sikalan tai navetan rakentamiseen tai jo valmiin tuotantotilan laajennukseen tarvittava lupabyrokratia kestää vuoden tai kaksi, ollaan yksittäisen hakijan näkökulmasta kestämättömässä tilanteessa."

Iltalehti toteaa Talvivaaran kaivoksen ympäristöongelmien osoittavan, että oli virhe siirtää myös suurten hankkeiden luvista päättäminen alueellisille elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksille.

"Ely-keskusten vähäinen asiantuntijajoukko on joutunut suureen poliittiseen ja sosiaaliseen paineeseen. Sanotaanko maakuntakaupungissa edes päivää, jos torjuu tärkeän hankkeen?"

"Suurten hankkeiden ympäristöluvitus on palautettava valtakunnalliseksi, vaikka kuinka karsastettaisiin Helsingin herroja ja etenkin sen rillipäisiä, vihertäviä naisia."

"Lupien noudattamista on myös valvottava."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat