Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppaan kilpailua Saksasta?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ulkomainen omistus suomalaisessa vähittäiskaupassa lisääntyi, kun Kesko kertoi myyvänsä Anttila- ja Kodin1-tavaratalot saksalaisjohtoiselle sijoitusyhtiölle 4K Investille. Hinta oli miljoona euroa eli suurehkon helsinkiläisasunnon pyyntihinnan verran. Tarjolla oli tappiollista liiketoimintaa.

Anttila on nimi, johon suomalaisilla liittyy paljon muistijälkiä. Nostalgian sijaan kaupassa kiinnostavat kuitenkin enemmän ostajan aikeet.

Tunnettu tuotemerkki on varmasti yksi syy siihen, että huonokuntoisten yritysten kunnostamiseen ja uudelleenjärjestelyihin erikoistunut sijoitusyhtiö kiinnostui suomalaisista tavarataloista. Suomalaisittain iso verkkokauppa ja hyvät liikepaikat saattavat olla muita houkuttimia.

Se on kuitenkin varmaa, että kauppakonsepti ei jää ennalleen. Anttiloiden tekeminen kannattaviksi tai ainakin seuraavalle ostajalle houkutteleviksi vaatii suuria muutoksia.

Toivottavasti nyt tehty kauppa lisää alan kilpailua Suomessa. Vielä ei tiedetä, mihin tuotteisiin Anttilat vastedes keskittyvät ja kuinka paljon ne nojaavat verkkokauppaan.

Yleensä yritysjärjestelyihin erikoistuneet omistajat ovat liikkeissään ripeitä, joten ensimmäiset merkit uudesta suunnasta saataneen melko nopeasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat