Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapaus tukee kriittisyyttä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

The Russian Institute for Strategic Studies (RISS) on alkanut julkaista tiedotusvälineiden sisältöä analysoivia selvityksiä. Työstä syntyy World Mass Media Hostility index. Nimi tuntuu kertovan lopputuloksen ja haluttu lopputulos löydökset.

Tarkoitus on arvioida eri maiden tiedotusvälineissä julkaistuja artikkeleita ja päätellä, suhtautuivatko ne Venäjään neutraalisti vai kielteisesti.

Helmikuussa julkaistun, viime vuotta koskevan arvion mukaan kaikkein eniten Venäjään kielteisesti suhtautuvia tekstejä oli saksalaisessa lehdistössä. Kakkosena tuli Yhdysvallat.

Tämän selvityksen mukaan suomalainen lehdistö oli hyvin neutraalia, ja Suomi sijoittui vihamielisyysasteikon häntäpäähän. Muissa Pohjoismaissa ollaan vihamielisempiä, erityisesti Ruotsissa ja Tanskassa.

Iran ja Syyria sen sijaan olivat hyvinkin myötämielisiä.

Tämän tilaston voisi suhteuttaa tunnetumpaan luokitukseen: lehdistön vapautta mittaavaan indeksiin. World Press Freedom index -taulukossa Syyria ja Iran ovat hännillä ja Pohjoismaat kärjessä. Suomi on ykkönen, Saksa sijalla 12 ja Yhdysvallat sijalla 49.

Reporters Without Borders -järjestön mittauksessa on mukana 180 maata. Venäjä on sijalla 152 Gambian perässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat