Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntapolitiikka ei ole rikki

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Valtakunnanpolitiikassa puolueiden välinen luottamus oli viime viikon lopulla kaikkien aikojen aallonpohjassa, kun lakiesitykset romahtelivat eduskunnassa ja poliittisille vastustajille sanottiin asioita, joita ehkä kadutaan jälkeenpäin.

Samaan aikaan Helsingissä samojen puolueiden valtuustoryhmät neuvottelivat ensi vuoden budjettiraamista ja valtuustostrategian eli eräänlaisen Helsingin oman hallitusohjelman puolivälitilanteesta. Toki kuntatasolla vaalit eivät vielä paina päälle, kun valtuustokautta on jäljellä kevääseen 2017 asti, mutta tulosta syntyi ihan eri tavalla kuin eduskunnassa.

Kokoomukselle tärkeään Helsingin tuottavuustavoitteeseen ei lopulta koskettu. Edelleen jatketaan linjaa, jonka mukaan kaupungin virastojen menoja supistetaan prosentilla sen jälkeen, kun inflaatio ja väestönkasvu on huomioitu.

Vihreät sai läpi tavoitteensa: päivähoidon lapsimäärää tarkastellaan neljästi vuodessa, jotta kasvavan kaupungin lapsilukua ei arvioida alakanttiin. Sdp sai läpi esityksen työllisyysohjelmasta.

Lisäksi opetuksen määrärahoja korotettiin, ja terveyspalveluissa ryhmät pääsivät sopuun siitä, että Sähkötaloon tulee uudenlainen terveyskeskus.

Helsingissä isojen ryhmien yhteistyö toimii ja päätöksissä pysytään. Samaa henkeä tarvittaisiin yleisemminkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat