Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Milläs tänään mennään?"

Pääkirjoitus
 
Kari Räisänen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n uutispäällikkö.

Raportti ilmestyi sähköpostiin kello 0.39. Viesti kertoi, että Hesarin iltavuorolla oli riittänyt kiireitä myöhäisten uutisten eli Israelin vaalien, Kiasman johtajavalinnan ja jalkapallon Mestarien liigan takia.

Uutispäällikkö Irina Vähäsarja arvioi iltaa muuten normaaliksi: liian pitkiä juttuja, katkoksia tiedonkulussa ja muutama kiinnostava uutisvinkki.

Internetissä kansalaiset keskustelivat kiihkeästi Etelä-Suomen taivaalle ilmestyneistä revontulista, joten uutispäällikkö päätti panna ilmiöstä lehteen uutisen lukijan lähettämän kuvan kera.

Todennäköisesti hän myös neuvotteli muutaman kerran HS:n vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen kanssa pääuutissivun painotuksista ja sanavalinnoista, mutta siitä ei nyt tämän enempää.

"Lehdestä perushuomio, että arkea ei mitenkään liikaa sivuilla nyt ole", uutispäällikkö arvioi keskiviikon Hesaria.

Sähköpostinsa lähetettyään hän poistui Sanomatalosta nukkumaan. Yöllä toimituksessa oli muutaman tunnin hiljaista, kunnes aamuviiden jälkeen ensimmäinen toimittaja aloitti työnsä HS.fi:n uutisdeskissä.

Teiltä lukijoilta tulee joskus kipakkaa palautetta, mutta ei Sanomatalossakaan sanoja säästellä. Mieli on paha, jos viikonlopun lehdissä ei ole hyvä kirjo uutisia, analyyseja, elämyksiä, hyötyjournalismia, kiinnostavia henkilöitä ja tietysti myös nostalgiaa.

Samalla meidän on muistettava, että tätä kaikkea on tarjolla niin HS.fi:n kuin monen kilpailijankin verkkosivuilla, eikä sunnuntain Hesari voi olla niiden kopio.

Entäs sitten maanantain lehti? Ainakin pääaiheen pitäisi liittyä ihmisten arkeen. Juttujen tulisi olla helppolukuisia ja visuaalisesti kiinnostavia. Tiistaiksi olisi syytä jo saada kunnon uutista.

Kaikissa toimituksissa tietysti seurataan tarkasti lukijoiden valintoja. Nyt keskiviikkona kello 12 tiedän, että aamun Hesarista olette lukeneet erityisesti uutista puolueiden kannatusgallupista ja vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen haastattelua.

Sosiaalisessa mediassa kiinnostusta on herättänyt uutinen, jonka mukaan perheestä tehtiin lastensuojeluilmoitus, kun viisivuotias leikki pihalla yksin.

Mutta anteeksi, nyt pitää lopettaa, sillä kello on 12.35, ja uutispäällikkö Vähäsarja palasi työpaikalle.

"Milläs tänään mennään?" hän kysyy.

Kari Räisänen kari.raisanen@hs.fi
Twitter: KariRaisanen
Kirjoittaja on HS:n Päivän lehden esimies.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat