Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaalit tulevat katukuvaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lähestyvät eduskuntavaalit alkavat kohta näkyä myös katukuvassa ja teiden varsilla. Vaalimainoksia sai ruveta pystyttämään eilisestä torstaista lähtien, tasan kuukautta ennen vaalipäivää.

Ehdokkaille eilinen oli sikäli merkittävä päivä, että heille jaettiin ehdokasnumerot. Vaalipiirilautakunnat vahvistivat ehdokaslistat eilisiltana.

Tästä eteenpäin vaalimainonta alkaa näkyä yhä enemmän myös sanomalehdissä ehdokkaiden henkilökohtaisina ilmoituksina, koska nyt ilmoitukseen voi panna myös äänestysnumeronsa.

Vuoden 2007 vaalien synnyttämä vaalirahakohu todennäköisesti näkyy myös vaalimainonnassa. Kun tukea tippuu niukanlaisesti, mainonnasta täytyy tinkiä.

Maksullista mainontaa pienentää lisäksi myös sosiaalisen median käyttö. Moni ehdokas ja ehdokkaiden tukiryhmät markkinoivat asiaa siellä. Sdp:n neliosainen pätkätyöpamfletti julkaistiin alkuviikosta verkkovideona, eikä sitä tiettävästi esitetäkään muualla.

Kun vaalimainonnan kilpavarustelu on nykyään hivenen laantunut, se toki parantaa niiden mahdollisuuksia, joilla ei muutenkaan olisi varaa mainostaa kovin isosti.

Nyt niukan euron aikaan kampanjointi kuitenkin suosii niitä, joiden naama on tuttu ennestään esimerkiksi televisiosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat