Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virkamiehet eivät näytä luottavan poliitikkoihin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalaisen mukaan valtiovarainministeriön virkamiesten torstaina esittämistä rätingeistä on pehmoilu kaukana.

"Raportin mukaan valtion taloutta pitää tasapainottaa ensi vaalikaudella neljän miljardin leikkauksilla, ja kuntatalous vaatii kahden miljardin sopeutusta. Puolueiden tähän mennessä ilmoittamat sopeutustarpeet eivät pääse lähellekään noita lukuja."

"Puhe leikkauksista on puolueille vastenmielistä, vaikka kaikki tietävät, että vaalien mentyä kovia toimia ei voi välttää."

"Yksi asia ei lakkaa ihmetyttämästä. Sote-uudistukselta odotetaan ihmeitä säästötalkoisiin. Samaan aikaan keskustelu kuntauudistuksesta on sammunut tai sammutettu oikeastaan täysin."

"Miksi? Kuntakysymyksenhän pitäisi olla aivan yhtä tärkeä kuin sotekin, koska molemmat ratkaisut liittyvät elimellisesti toisiinsa."

Satakunnan Kansa muistuttaa, että tasapainotustavoitteeksi esitetty kuusi miljardia euroa on kolme prosenttia bruttokansantuotteesta.

"Veroja valtiovarainministeriö ei kuitenkaan halua enää nostettavaksi merkittävästi siksi, ettei uusien työpaikkojen syntyminen hankaloituisi. Päinvastoin, työn verokiilaa on saatava jopa nykyistä alemmaksi."

"Onkin viisasta varjella kotimaista ostovoimaa tilanteessa, jossa viennin veto on edelleen heiveröinen. Kotimaista ostovoimaa tosin hillitsee ministeriön suosittelema äärimaltillinen palkkalinja."

"Pelkillä säästöillä Suomi ei nouse, päinvastoin, on jopa vaarana, että maa säästetään hengiltä, jos rakenneuudistuksia ei saada tehtyä."

Savon Sanomat toteaa, että poliitikoilla on kiire, sillä vitkuttelu veisi yhä suurempiin vaikeuksiin.

"Virkamiesten raportti viestii syvää epäluottamusta poliitikkoja kohtaan. Vaikka suunnitelmana onkin strateginen hallitusohjelma ilman entisenkaltaista yksityiskohtaista toimenpideluetteloa, virkamiesten mielestä menosäästöistä on silti sovittava täsmällisesti."

"Epäluulosta kertoo sekin, että virkamiehistä on tullut varovaisia julkisen talouden menosopeutusten suhdanneharkintaa kohtaan."

Iltalehteä kiinnostaa, miten puolueet reagoivat ministeriön lukuihin.

"Ennen vaaleja niiden myöntäminen oikeiksi on vaikeata, mutta totuuden aika on viimeistään hallitusneuvotteluissa. Mitä etupainotteisempina leikkaukset sovitaan, sitä parempi. Päätösten lykkääminen nostaa lopullisen laskun hintaa dramaattisesti."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat