Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tehdäänkö pelkkä te-uudistus?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lakiesitys sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisesta romahti. Nyt puolueet kiipeilevät raunioilla ja miettivät, mitä rakennustarpeita löytyisi jatkoa varten.

Sosiaali- ja terveysministeriön virkamieskunta on arvioinut, että jos uudet sote-mallit valmistuisivat vuoden 2016 alkupuolella, uusi lakiesitys voitaisiin kirjoittaa saman vuoden aikana ja käsitellä eduskunnassa vuonna 2017.

Jatkotyö tehtäneen edelleen parlamentaarisesti eli kaikkien puolueiden voimin. Siihen nähden on mielenkiintoista, että kokoomus näyttää nyt selvästi epäröivän integraatiota eli sosiaali- ja terveyspalveluiden laajaa yhdistämistä.

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn (kok) tuoreen kannanoton mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta ei hyödy sote-integraatiosta. Räty vetoaa Oulusta kerättyihin tietoihin (HS 12. 3.), joiden mukaan oululaisista 10 prosenttia käyttää useita palveluita mutta valtaosa selviää vähemmällä.

Kokoomuksen malli olisivat henkilökohtaiset palveluohjaajat paljon palveluita tarvitseville.

Sosiaalipalveluissa yksityiset palveluntarjoajat tuottavat jo nyt ison osan kuntien palveluista, terveydenhuollon puolella paljon vähemmän. Tämä saattaa selittää kokoomuksen intoa keskittyä jatkossa vain te-uudistukseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat