Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sosiaaliturvan vastike ei toteudu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sosiaali- ja terveysministerinä aiemmin toiminut Paula Risikko (kok) sytytteli poliittista keskustelua kesällä 2013, kun hän vaati sosiaaliturvan muuttamista vastikkeelliseksi. Risikon ajatuksena oli se, että työttömyysturvan vastineeksi pitäisi tehdä jonkin verran yhteiskunnan osoittamia töitä, jotta työtön ei passivoituisi ja syrjäytyisi. Jos työtön ei suostuisi tähän, työttömyysturvaa heikennettäisiin.

Osallistavaksi sosiaaliturvaksi nimetty hanke kirjattiin hallituksen rakennepoliittiseen ohjelmaan ja sitä selvittämään perustettiin työryhmä.

Työryhmä pyrki etsimään kokeilujen kautta uusia ideoita, mutta lähtökohtana oli, että lainsäädäntöä ei muuteta. Kokeiluihin osallistuneille ei saanut asettaa uusia velvoitteita, vaan työllistymistä piti edistää palveluiden avulla eikä esimerkiksi sanktioiden uhalla.

Lopputulos on kohteliaasti sanottuna mitäänsanomaton, koska mitään uutta ei voitu kokeilla. Lähinnä selvityksestä jää käteen se, että kyykyttämistä tehokkaampaa syrjäytymisen ehkäisyä on tarjota pitkäaikaistyöttömille matalan kynnyksen toimintaa.

Onneksi tällä hallituskaudella saatiin aikaan työttömyysturvan suojaosa, joka mahdollistaa työnteon turvaa menettämättä. Se on toiminut hyvin. Porkkana taitaa olla keppiä tehokkaampi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat