Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Politiikan uusjako iski Espanjaan

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Arvaamattomien muutosten aikana pienetkin vaalit voivat herättää suurta kiinnostusta, ja niin oli asian laita Espanjan eteläisessä Andalusiassa sunnuntaina. Alueparlamentin vaalit olivat ensimmäinen etappi sarjassa äänestyksiä, joita järjestetään Espanjassa ennen valtakunnallisia parlamenttivaaleja vuoden lopussa. Andalusiasta odotettiin osviittaa Espanjan politiikan kahtiajakoa haastavien puolueiden todellisesta voimasta.

Tuloksesta päätellen sekä vasemmistopopulistinen Podemos että keskustaoikeistolainen Ciudadanos ovat aiheuttamassa uusjaon politiikassa myös valtakunnallisesti, mutta puolueet eivät välttämättä ole nousemassa vanhojen puolueiden ohi kannatuksessa.

Suurimman kiinnostuksen kohteena oli Podemos, joka tuki Kreikan Syrizaa sen vaalivoitossa tammikuussa.

Podemosin sunnuntaina saama 15 prosentin ääniosuus ei horjuttanut sosialistipuolueen perinteisesti vahvaa asemaa Andalusiassa, mutta se ei ollut myöskään huono tulos.

Vaalien romahtaja oli Madridissa hallitusvallassa oleva konservatiivinen PP, mutta ehkä tärkein tulos oli keskustaoikeistolaisen Ciudadanosin yhdeksän prosentin ääniosuus. Ciudadanos on vaa'ankielenä muille houkutteleva yhteistyökumppani, toisin kuin Podemos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat