Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pasilasta tulee liikennemylly

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pasilasta tulee entistä selvemmin Helsingin liikenteellinen solmukohta, kun uuden aseman ja asemanseudun rakentaminen tänä vuonna vähitellen käynnistyy. Keski-Pasilassa on 2020-luvun alkupuolella kokonaan uusi juna-asema, kauppakeskus ja puolentoista kilometrin pituinen lisäraide, jonka pitäisi helpottaa päärautatieaseman ruuhkaisuutta.

Tiheäksi kaavoitettu asuinalue on siinä vaiheessa pitkälti jo rakenteilla, samoin eteläpuolelle nouseva tornitaloalue.

Vielä isommaksi Pasilan merkitys kasvaa, jos sieltä alkava junaradan lenkki Helsingin keskustaan eli Pisararata joskus toteutuu ja Helsingin poikittaisyhteyksiä hoitavien pikaraitioteiden yksi pääreitti vedetään sen läpi. Tulevan kauppakeskuksen alle varataan lisäksi jo nyt tila metroasemalle.

Alueelle tulee paljon toimistotilaa, kuten liikenteen solmukohtaan pitääkin tulla, mutta tästä seuraava autioituminen yöaikaan yritetään estää asuinalueella. Myös torneihin varataan tilaa asunnoille. Tornitalosuunnitelma on tosin eniten keskeneräinen, koska sen suunnittelukilpailukin alkaa vasta ensi syksynä.

Pasilaa on jo pitkään yritetty sovittaa Helsingin toiseksi keskustaksi. Valtion, kaupungin ja yksityisen rahan liiton seurauksena puheille alkaa toivottavasti vähitellen tulla katetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat