Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansantalous saa vetoapua vain markkinoilta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen kommentoi Aalto-yliopiston professorin Pertti Haaparannan Helsingin Sanomissa (22. 3.) esittämiä näkemyksiä Suomen talouspolitiikasta.

"Haaparanta ei pidä ajattelutavasta, että valtio ja kunnat velkaantuvat, ja siksi julkisia menoja olisi välttämätöntä leikata. 'Velkakelloajattelun' sijaan professori suosittaa seuraavalle hallitukselle talouden elvytystä velkarahalla."

"Suomi on pumpannut velkarahaa talouteen puoli vuosikymmentä. – – Jos elvytys olisi se tehokas työkalu tai taikasana, Suomen suunnan olisi jo pitänyt kääntyä."

"Kansantalouden vetoapu tulee markkinoilta, ei Haaparannan korostamasta julkisen sektorin johtajuudesta. Rakenteiden kriisi on iso, ja siksi elvytys olisi kevytmielistä. Se olisi suureksi osaksi rahan lappaamista epäterveisiin ja vajaatehoisiin rakenteisiin."

Etelä-Suomen Sanomat suhtautuu Haaparannan väitteisiin varauksellisesti.

"Hyvinvointivaltion turvaamiseksi kelkka on käännettävä ensi vaalikaudella, eikä se onnistu ilman merkittäviä sopeuttamistoimia."

"Toki painopisteen pitää olla rakenteellisissa uudistuksissa, koska pelkät leikkaukset voivat väärin toteutettuina lisätä työttömyyttä, vähentää ostovoimaa ja pitkittää taantumaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat