Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stubb perui Naton säävarauman

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomen ei pidä liittyä Natoon huonon sään aikana, ja nyt on huono sää, sanoi pääministeri Alexander Stubb (kok) lokakuussa. Kanta, jonka mukaan Suomi ei pyri Natoon Venäjän ja länsimaiden vakavan välirikon aikana, vielä vahvistui joulukuussa. Stubb yhtyi muiden puoluejohtajien tavoin presidentti Sauli Niinistön näkemykseen olla hakematta jäsenyyttä "vallitsevissa olosuhteissa".

Sittemmin Niinistö on tarkentanut, että jäsenyyttä on aina mahdollista hakea, jos suomalaiset niin haluavat.

Stubb hautasi omalta osaltaan Nato-hakemuksesta säävarauman Paasikivi-seurassa tiistaina pitämässään puheessa. Jäämällä odottamaan kansainvälistä rauhan ja harmonian tilaa voi hyvinkin pettyä odotuksissaan, Stubb sanoi.

Muuttuneen kannan taustalla näkyvät sekä vaalikampanja että pohdinta siitä, millaisissa sääoloissa Nato-jäsenyys sitten olisi periaatteessa mahdollinen. Yksi mahdollinen tilanne voisi syntyä vaikkapa Neuvostoliiton romahdukseen rinnastettavasta mullistuksesta Venäjällä.

Stubb ei asettanut Nato-jäsenyyttä seuraavan vaalikauden tavoitteeksi mutta tuli varmistaneeksi, että asiasta ehditään vielä keskustella ennen vaaleja. Samalla hän korotti omaa profiiliaan myötäiltyään aiemmin Niinistön kannanottoja turvallisuuspolitiikasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat