Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksen säästölista on kovin

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Puolueet ovat tarjoilleet omia versioitaan julkisen talouden tasapainottamiseksi. Tähän asti mikään puolue ei ole yltänyt keinovalikoimassaan valtiovarainministeriön arvioon sopeutustarpeesta: neljä miljardia euroa valtiontaloudesta ja kaksi kunnilta.

Kokoomus sai ensimmäisenä yhtälön täyteen. Tulos julkaistiin pääministeri Alexander Stubbin blogissa torstaina.

Stubb korostaa, että kokoomuksen ehdotus pohjaa valtiovarainministeriön ja Suomen Pankin arvioihin talouskehityksestä. Veto on harkittu, sillä Jyrki Kataisen (kok) hallituksen ohjelmaa laadittaessa vasemmistopuolueet kyseenalaistivat virkamiesarvion talouden kehityksestä.

Kokoomuksen lista lisää äänestäjien kuluttajansuojaa. Nyt äänestäjät tietävät, mitä saavat, jos äänestävät kokoomusta. Muiden puolueiden säästölistojen loppusummat ovat olennaisesti pienempiä.

Suomalaisten sanotaan kestävän huonot uutiset silloin, jos ne kerrotaan suoraan, turhia peittelemättä.

Monipuoluehallituksessa tosin myös säästöpäätökset ovat puolueiden keskinäisiä kompromisseja. Kokoomuksen lista ei tule sellaisenaan voimaan.

Stubbin usko virkamiesten asiantuntemukseen on niin vahva, että mieleen nousee kysymys: ettei vain Stubb tähtäisi seuraavan hallituksen valtiovarainministeriksi?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat