Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisten aktivointia pitää edistää

Pääkirjoitus
 
Paula Risikko

Pääkirjoitus (HS 23. 3.) käsitteli esitystäni osallistavasta sosiaaliturvasta ja sen sisällöstä. Toisin kuin pääkirjoituksessa annettiin ymmärtää, en ole esittänyt heikennystä sosiaaliturvaan vaan parannusta ihmisten osallistamiseen. Tällainen aktivointi ylläpitää työkykyä, helpottaa palkkatyön saamista ja estää syrjäytymistä.

Rakennepoliittisessa ohjelmassa sovittiin aloitteestani, että kehitetään työikäisten osallistavaa sosiaaliturvaa. Asiaa selvittämään perustettiin työryhmä. On harmi, ettei työryhmä saanut konkreettisempaa esitystä aikaan. Onneksi saatiin kuitenkin työttömyysturvan suojaosa, josta on jo nyt hyviä kokemuksia.

Valtiovarainministeriön 19. 3. julkaistussa raportissa suositellaan lisäämään sosiaaliturvan velvoittavuutta: "Sosiaaliturvan velvoittavuuden lisäämisellä sosiaaliturvaa saavia velvoitetaan osallistumaan yhteiskunnan tarjoamiin työllistymistä edistäviin tukitoimiin. Näiden tukitoimien tavoitteena on lisätä avoimille työmarkkinoille työllistymistä."

On välttämätöntä, että työnteko on aina taloudellisesti kannattavaa. Osallistavaa sosiaaliturvaa on kehitettävä siten, että se lisää niiden työllistymistä, jotka ovat työkykyisiä mutta syystä tai toisesta työelämän ulkopuolella.

Paula Risikko
kunta- ja liikenneministeri (kok)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat