Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensin on suojeltava heikoimpia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pirkanmaan käräjäoikeuden viime viikolla antama tuomio törkeästä ihmiskaupasta herätti aiheellisesti laajaa hämmästystä. Miten on mahdollista, että Suomessa keski-ikäinen mies ja hänen tyttärensä ovat voineet pitää nuorta naista vankinaan neljä vuotta? Tuona aikana nainen oli synnyttänyt kolme lasta ja vapauduttuaan neljännen. Moni ihmetteli myös tekoon nähden lievältä vaikuttavaa tuomiota.

Oikeusprosessi jatkuu, sillä syyttäjä on valittanut tuomiosta hovioikeuteen. Silti jo nyt on hyvä käydä itsekriittistä keskustelua, miten järkyttävä tapahtumasarja olisi voitu katkaista jo alkuvaiheessa.

Romanijärjestöt pohtivat kannanotossaan, onko uhrin romanitausta vaikuttanut hitaaseen reagointiin (HS 26. 3.). Kysymys on hyvä ja aiheellinen.

Terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaisten on oltava erityisen herkkiä havainnoissaan, kun he ovat tekemisissä raskaana olevien ja vastasyntyneiden kanssa. Sellaisessa tilanteessa lapsi on kaikkein heikoimmassa asemassa, mutta myös äidin asema voi olla tukala. Jos kohtaamisissa on jotain epäilyttävää, merkkeihin on syytä suhtautua vakavasti.

Toivottavasti tapahtunut käydään huolellisesti läpi. Muuten ilmaan jää epäilys, että heikoimman oikeuksien kohdalla käytetään "kulttuurikorjausta", joka estää puuttumasta epäkohtiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat