Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahapelihaittojen torjuntaan uusia keinoja

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehden mukaan rahapelien kirjo ja niihin käytetyt rahamäärät ovat viime vuosina moninkertaistuneet, kuten myös pelaamiseen liittyvät ongelmat. Maaliskuun puolivälissä eduskunta hyväksyi uuden lain päihde- ja rahapelihaittojen torjumiseksi.

"Jos ongelmapelaamista halutaan vähentää, peliyhteisöjen on kiristettävä pelaajien kontrollia."

Lähes kaikkia RAY:n peliautomaatteja voi pelata pankkikortilla.

"Pankkikortilla pelaaville on jo asetettu 50 euron päivittäinen tappioraja, jonka pelaaja voi nostaa sataan euroon."

"Pelihimoon liittyy kontrollin menettäminen, ja sadan euron päivittäisillä pelitappioilla taloudellinen katastrofi tulee nopeasti vastaan."

"Tehokkain keino on kuitenkin vielä käyttämättä. Ruotsissa ja Norjassa rahapeliautomaateissa on pakollinen tunnistautuminen. Näin jokaisen pelaajan pelitarina taltioituu ja he voivat itse seurata omaa pelihistoriaansa. Tunnistautumispakko on syytä ottaa käyttöön myös Suomessa."

Savon Sanomien mukaan uni- ja hyvinvointitutkijat ovat todenneet, että kesäajasta tulisi kokonaan luopua.

"Kellon siirto sekoittaa ihmisen sisäisen vuorokausirytmin, jonka aikaistuksesta kärsivät etenkin aamu-uniset."

"Suomessa kellon siirtely tuntuu erityisen turhalta, kun kesää kohti illat valkenevat nopeaan tahtiin yli normaalin nukkumaanmenoajan."

"Päätös kesäajasta luopumisesta tulee tehdä EU:n tasolla, muuten eri maiden aikaerot menevät pahasti sekaisin. Europarlamentissa ajatus on saanut kannatusta. Kun tutkijatkin ovat aiheesta samanmielisiä, vaatii jäänteestä luopuminen enää hieman poliittista tahtoa."

Pohjalaisen mukaan lakko jäänmurtajilla kertoo omaa tylyä kieltään Suomen työmarkkinoiden ja sopimismallin toimivuudesta.

"Lakossa on kyse kansainvälisen kilpailun ulottumisesta suomalaiseen merenkulkuun. Työntekijäpuoli haluaa tehdä yleissitovaksi valtio-omisteisen Arctia Shippingin työehtosopimuksen. Se lopettaisi kilpailun työntekijöiden palkoilla."

"Ajatus on kaunis mutta liki mahdoton toteuttaa."

"Työmarkkinajärjestöt ovat pitkään yrittäneet ratkoa työelämän pelisääntökysymyksiä yhteisissä neuvotteluissa. Valitettavasti perin laihoin tuloksin."

"Absurdit näytelmät satamissa korostavat pelisääntöjen perusteellista tarkistamista. Liian usein pienen porukan päähänpistoista kärsii koko maa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat