Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen vaalitaistelussa on vastenmielisiä piirteitä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva epäilee, ettei kansantalous lähde nousuun puolueiden vaaliohjelmiin kirjattujen asioiden siivittämänä.

"Vaikka kaikki puolueet vannovat taloudellisen kasvun nimiin, niiden vaaliohjelmista puuttuu konkretia, jolla yhteiskunnan pyöriä voitaisiin avittaa pyörimään."

"Puolueiden vaaliohjelmista ei löydy apua talouden suuren pyörän pyörittämiseen: siihen miten kansantalouden perusta, teollinen tuotanto, saadaan parempaan iskuun. – – Vaaliohjelmista voi tehdä sen johtopäätöksen, että keskeiset puolueet valmistautuvat enemmän hallitukseen menoon kuin Suomen talouden kuntoon saattamiseen."

Ilkan mukaan kunnat ja valtio näyttävät elävän eri todellisuudessa, vaikka samaa julkista taloutta edustavatkin.

"Tämän kokee karvaasti kansalainen, joka on sekä kunnan että valtion toimenpiteiden armoilla. Kurjistuvan kansalaisen kannalta on yhdentekevää, kummasta kurjuus kulloinkin johtuu. Epäusko asioiden hoitoon voi näkyä äänestysinnossa kolmen viikon päästä."

"Yksi vaalitaistelun vastenmielisimmistä piirteistä on tapa, millä väistyvän hallituksen ministerit kulkevat ympäri maata lupauksia antamassa. Moni tekee sen tietäen vallan hyvin, ettei ole vaalien jälkeen ainakaan samassa roolissa annettuja lupauksia lunastamassa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat