Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä yhä turvallisempaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tuore selvitys Helsingin liikenneturvallisuudesta on aiheellinen muistutus siitä, että toisinaan investointi liikenneväylien parantamiseen tulee helposti myös taloudellisesti kannattavaksi.

Vuonna 2013 Helsingissä tapahtuneet liikenneonnettomuudet tuottivat noin 170 miljoonan euron yhteiskunnalliset kustannukset. Rahaa on kulunut esimerkiksi loukkaantuneiden hoitoon ja materiaalisiin korvauksiin. Helsingin osuus tästä potista oli 30–40 miljoonaa euroa.

Onnettomuuksien määrää – ja samalla tietysti kuluja – on saatu alas hyvinkin yksinkertaisilla ratkaisuilla. Aina ei tarvita edes infrainvestointeja.

Jalankulkijoiden tapaturmat vähenivät kantakaupungissa heti, kun kaupungin alueellista nopeusrajoitusta laskettiin vuosina 1992 ja 2004.

Jos suhteuttaa onnettomuuksien määrän Helsingin liikennemääriin, niiden kasvuun ja väkimäärän lisääntymiseen, pääkaupunki pärjää melko hyvin.

Henkilövahinkoihin johtaneita onnettomuuksia oli vielä 1970-luvulla yli 1 700 vuodessa. Nyt niitä on vuosittain enää nelisensataa.

Kun onnettomuuksien kokonaismäärä on kutistunut, kehitettävät kohteet nousevat esille. Helsingissä pahimmat paikat ovat Mannerheimintien ja Mechelininkadun eteläpään liittymiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat