Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tänä keväänä käydään valtiovarainministerivaalit

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehden mukaan kokoomuksen ja Sdp:n on lähes mahdoton sovittautua samaan hallitukseen vaalien jälkeen.

"Pelkästään veropoliittiset linjaukset osoittavat, että kokoomus ja Sdp eivät enää voisi olla kauempana toisistaan."

"Pääministeripuolueeksi näillä näkymin nousevasta keskustasta hyvin pitkälle riippuu, mihin suuntaan verotusta vaalien jälkeen kuljetetaan. Siihen ehkä voidaan luottaa, ettei keskusta suostu nostamaan veroastetta. Tosin verojärjestelmän sisällä puolue on löytänyt 800 miljoonan liikkumavaran."

"Painopisteitä siirtelemällä pieni- ja keskituloisille voitaisiin antaa 450 miljoonan veronkevennykset ja pk-yrittäjille työllistämistä vauhdittavia verohelpotuksia. Tupakkaverosta alkaen keskusta kiristäisi vastaavasti muita veroja."

"Ei ehkä ole pelkkä sattuma, että Sdp:n veroale on saman suuruinen, ja kummatkin toteuttaisivat sen korottamalla työ- ja eläketulovähennyksiä."

"Käydäänkö nyt siis verovaalit? Ei vaikuta siltä. Äänestäjät tuntuvat olevan etupäässä hämmentyneitä julkisen talouden sopeutukseen ja veroihin liittyvästä miljardikisasta, jota puolueet pyörittävät."

"Taistelu pääministerin paikastakin alkaa olla näennäistä, joten tällä kertaa käydään ennen kaikkea valtiovarainministerivaalit."

Karjalainen muistuttaa puheenjohtaja Juha Sipilän (kesk) pohtineen, että hallituksessa voisi olla vain 12 ministeriä.

"Mikäli tavoiteltaisiin kaavamaisesti nykyisellä ministeriöiden määrällä 12 ministerin mallia, tarkoittaisi se yhtä ministeriä ulkoministeriössä, valtiovarainministeriössä, työ- ja elinkeinoministeriössä sekä sosiaali- ja terveysministeriössä. Tämä tarkoittaisi siis eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin, kehitysministerin, työministerin, peruspalveluministerin sekä kuntaministerin salkkujen lakkauttamista."

"Etenkin yksi ministeri ulkoministeriössä tuntuu mahdottomalta tavoitteelta, kun jo nykyisetkin ulko- ja ulkomaankauppaministerin tehtävät ovat hallituksen raskaimpia ja edellyttävät kumpikin jatkuvaa matkustamista."

"Käytännössä 12 ministerin tavoite onkin mahdoton toteuttaa – tai sitten pitäisi lisätä poliittisten valtiosihteerien määrää, jotteivät keskushallinnon virkamiehet kaappaa valtaa matkustelevilta ja edustustehtävien työllistämiltä ministereiltä. Kun valtiosihteerit eivät ole samalla tavoin kuin ministerit kansanvallan näkyvässä kontrollissa, ei tämäkään ole hyvä vaihtoehto."

"Tarkoittaako Sipilä ministeriöiden yhdistämisiä, esimerkiksi keskustan ikiaikaista haavetta ympäristöministeriön lakkauttamisesta?"

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat