Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukilakkoihin suhteellisuutta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Juuri päättynyt jäänmurtajalakko suunniteltuine tukitoimineen osoitti sen, että työmarkkinoiden nykyiset mekanismit kaipaavat säätöä. Vaikka jäänmurtajalakon pontimeksi aiotut tukilakot olisivatkin olleet täysin laillisia, ne olisivat olleet myös täysin suhteettomia.

Kahtasataa työntekijää koskeva riita työehdoista olisi pysäyttänyt rahtiliikenteen ja myös matkustajalaivat, jos Merimies-Unioni ja Konepäällystöliitto olisivat toteuttaneet tukilakot. Lopputuloksena olisi ollut taloudellisia vahinkoja ulkomaankaupassa ja haittaa sivullisille.

Suurin kiista oli jäänmurtoa koskevan työehtosopimuksen soveltamisesta. Työnantaja suostui lopulta vahvistamaan sen yleissitovaksi – eli nyt se ei koske vain Arctia Shippingiä, vaan laajemmin jäänmurtajayhtiöitä.

Työntekijät haluavat valmistautua siihen, että valtion jäänmurtajayhtiö ei enää tyydy vain Itämeren liikennöitävänä pitämiseen vaan lähtee arktiselle alueelle. Huono tieto jatkoa ajatellen on se, että työnantajan ja työntekijöiden välinen luottamus yhtiön sisällä ei ole häävi.

Vaikka riita saatiin nyt soviteltua ja tuore valtakunnansovittelija samalla testattua, vastaavat tilanteet eivät tähän pääty. Työmarkkinajärjestöjen on syytä jatkaa helmikuussa pysähtyneitä neuvotteluita siitä, miten työrauha taattaisiin nykyistä paremmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat