Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukilakkojen kärsijänä on koko kansantalous

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lapin Kansa kirjoittaa, että pelkkä uhkailu tukilakolla vaarantaa Suomen luotettavuuden kauppakumppanina. Kärsijänä on koko kansantalous.

"Kuinka on mahdollista, että pieni joukko voi pysäyttää Suomen? Tätä on kyselty jälleen kerran kun Merimies-Unioni ja Konepäällystöliitto uhkasivat mennä tukilakkoon, ellei 200 jäänmurtajilla työskentelevän työehdoista päästä sopuun."

"Entinen ay-pomo, nykyinen rahaministeri Antti Rinne (sd) on vaatinut ponnisteluja viennin edistämiseksi. Nyt Rinteen oma porukka aikoi pysäyttää viennin käytännössä kokonaan, vieläpä pahimpaan mahdolliseen aikaan. Myös matkustajalaivat olivat jäädä satamiin."

"Mihin työmarkkinoilla on menty, kun yhä pienempi joukko ihmisiä pystyy vaikeuttamaan yhä suuremman kansalaisjoukon elämää?"

"Etenkin tukilakkoilu – ja sillä uhkailu – on monessa tapauksessa liian järeä ase. Niinpä siihen turvautumisen kynnystä on syytä nostaa, kaliiberia on hyvä pienentää. Ei hiirtäkään metsästetä norsupyssyllä."

Savon Sanomat: "Lakolla uhkaaminen neljän vapaapäivän kynnyksellä lisäsi painetta neuvottelupöytään: tuhansien suomalaisten laivamatka olisi lakon alkaessa peruuntunut."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat