Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Afganistanin avuntarve ei lopu

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Afganistanin ongelmat vaikuttavat pieneltä päänsäryltä verrattuna tuoreempaan väkivaltaan Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Ongelmat eivät ole pieniä, mutta tilanne on jatkunut Afganistanissa turruttavan pitkään. Afganistanin sotilaalliseen avustamiseen osallistuvat maat ovat tunnustamassa, etteivät uudetkaan takarajat avuntarpeelle pidä. Se voi myös vaikuttaa Suomen päätökseen pitää 80 sotilaskouluttajaa Afganistanissa vuoden loppuun.

Viime kuun lopulla presidentti Barack Obama ilmoitti, että Yhdysvallat luopuu aiemmasta suunnitelmasta vähentää sotilaidensa määrää Afganistanissa tämän vuoden kuluessa. Suuren kansainvälisen kriisinhallintaoperaation päätyttyä viime vuodenvaihteessa Afganistaniin jäi 9 800 Yhdysvaltain sotilasta. He muodostavat pääjoukon uudessa koulutus- ja avustusoperaatiossa, jonka nimeksi tuli Resolute Support, päättäväinen tuki.

Tavattuaan Afganistanin presidentin Ashraf Ghanin Washingtonissa Obama ilmoitti, ettei Afganistanin turvallisuustilanne salli nykyisten joukkojen supistamista. New York Times -lehden mukaan joukkoja tarvitaan edelleen myös iskuihin islamistisia ääriryhmiä vastaan.

Suomen joukoista pääosa kouluttaa afgaanisotilaita Pohjois-Afganistanissa. Huono turvallisuustilanne lisää painetta myös niiden toiminnan jatkamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat