Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan ero eurosta olisi vaarallinen ennakkotapaus

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Aamulehti kirjoittaa, että epäilykset Kreikan vajoamisesta maksukyvyttömäksi ovat kasvamaan päin.

"Kreikan tapauksessa on kyse siitä, että maa ostaa koko ajan jatkoaikaa. – – Tässä kierteessä hätäapupaketit seuraavat toinen toistaan. Kreikan velka on noussut jo 320 miljardiin euroon, mikä kyllä merkitsee sitä, ettei maa kykene maksamaan koskaan velkojaan."

"Avainasemassa Kreikan selviytymisessä on Saksa. – – Liittokansleri Angela Merkelin on pakko ottaa huomioon sisäpolitiikka. Enemmistö saksalaisista kannattaa Kreikan eroa rahaliitosta. Kreikan tilanne on yhä veitsenterällä, ja tämä hermostuttaa markkinoita."

"Kreikka on heikentänyt suhteita Saksaan vaatimalla tältä sotakorvauksia natsi-Saksan tekemistä tuhoista. Kreikkalaisministerin mukaan Saksan valtio on Kreikalle velkaa 279 miljardia euroa. Huonosti ajoitettu vaatimus on omiaan leventämään railoa saksalaisten ja kreikkalaisten välillä."

"EU voi vain toivoa, että kreikkalaisten omat taloussuunnitelmat toimivat ja valtionkassan pohja alkaisi täyttyä. Kreikan kassa saattaa tyhjentyä parin viikon sisällä."

"Kreikan ero eurosta olisi erittäin vaarallinen ennakkotapaus, joka voisi samalla pysäyttää euroalueen orastavan elpymisen."

Keskisuomalaisen mukaan Kreikan mahdollinen uusien pelastuspakettien tarve ei enää aiheuta suurta eurooppalaista keskustelua, ja Suomessakin Kreikan tilanne on lehden mielestä nykyisin asia muiden joukossa.

"Neljä vuotta sitten perussuomalaiset voittivat vaaleissa sillä, että eteläisen Euroopan maiden rahoittaminen ärsytti suomalaisia. – – Nyt Suomen taloudessa on riittävästi omia ongelmia."

"Vaalikeskusteluissa euromaiden lainajärjestelyt ovat nyt sivuseikka, eivätkä äänestäjät näytä sen perusteella tekevän puoluevalintoja. Vaalitaistelu käydään puhtaasti kotimaisilla kysymyksillä."

Kaleva pohtii Iranin ydinohjelmaa koskevan kiistan ratkaisumahdollisuuksia.

"Lopullinen sopimus Iranin ydinohjelmasta on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä. Aikaisemmista yrityksistä tiedetään, että kaikki on mahdollista. Piru piilee usein yksityiskohdissa, joita ei ole vielä mustana valkoisella."

"Epävarmuutta lisää myös, että keskeisten neuvotteluosapuolten, Iranin ja Yhdysvaltain, sisällä on sopimusta vastustavia vaikutusvaltaisia voimia. Yhdysvaltain republikaaneilta kuultiin heti tuomitsevia lausuntoja. Myös Iranissa otaksutaan vanhoillisempien uskonoppineiden saattavan asettua sovun tielle."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat