Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veroparatiisit hyötyvät yhteisöveron alentamisesta

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Satakunnan Kansa arvioi, millaisia vaikutuksia yhteisöveron alentamisella 20 prosenttiin yrityksen tuotosta on ollut. Viime vuoden alussa voimaan tullut muutos oli merkittävä veropoliittinen uudistus, jolla hallitus pyrki kääntämään yritysten investoinnit uuteen nousuun.

"Teollisuuden ja energiahuollon investoinnit kasvavat ennusteen mukaan noin kuudella prosentilla 5,2 miljardista 5,5 miljardiin. Vastaavasti Helsingin pörssissä listatut yritykset maksavat osinkoja omistajilleen, jos esitykset hyväksytään yhtiökokouksissa, hieman yli 10 miljardia euroa. Se on 800 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2014."

"Näyttää siltä, että yhteisöveron alennusten suurin hyöty menee osakkeenomistajille eikä yritysten investointeihin. Kolmannes osingoista maksetaan ulkomaisiin veroparatiiseihin tai hallintarekisteröidyille osakkeille."

"Hallintarekistereihin piiloutuvista ulkomaisista omistajista ei ole tietoa. Väitetään, että osa omistajista olisi suomalaisia sijoittajia, jotka näin onnistuvat kiertämään veroja."

"Täytyy kuitenkin muistaa, että osinkoa maksetaan niistä sijoituksista, jotka on tehty suomalaisiin pörssiyrityksiin."

"Ulkomaiset sijoittajat ovat sijoittaneet Suomeen, ja he saavat siitä nyt tuottoa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat