Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuban uusi aika alkaa hitaasti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvaltain ja Kuuban presidentit päättävät 55 vuotta kestäneen jääkauden osallistumalla yhdessä perjantaina Panamassa alkavaan Amerikan maiden järjestön OAS:n huippukokoukseen. Uusi aika maiden välisissä suhteissa ja Kuubassa on kuitenkin käynnistymässä hyvin hitaasti.

Jää alkoi murtua jo joulukuussa 2013 Etelä-Afrikan presidentin Nelson Mandelan muistotilaisuudessa, kun Kuuban presidentti Raúl Castro tervehti Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa kädestä ja sanoi englanniksi: "Herra presidentti, minä olen Castro."

Tärkein murros tuli joulukuun puolivälissä, kun Washingtonissa ja Havannassa ilmoitettiin neuvotteluista suhteiden normalisoimiseksi. Samalla Yhdysvallat ryhtyi poistamaan maiden välisiä kaupan ja matkustamisen rajoituksia, vaikka lokakuussa 1960 voimaan tulleen kauppasaarron lopulliseen purkamiseen tarvitaan kongressin päätös.

Seuraavaksi Yhdysvaltain pitäisi poistaa Kuuba terrorismia tukevien maiden listaltaan ja avata tie diplomaattisuhteiden palauttamiselle. Se saattaa tapahtua pian, mutta muuten neuvottelut maiden välillä takkuavat.

Yksi keskeinen syy hitaalle etenemiselle on Kuuban kommunistijohdon keskitetty ja syvästi epäluuloinen ote vallasta. Kyseessä on suuri muutos Kuuballe.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat