Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihminen voisi olla hyönteissyöjä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Huhtikuun Kuukausiliitteen kansiartikkelissa povataan hyönteisistä ja muista ötököistä tulevaisuuden trendiruokaa. Toivottavasti niin myös käy. Esimerkiksi Yhdysvalloissa hyönteissyönti on reippaalla kasvu-uralla. Suomessa hyönteisten käyttö elintarvikkeena on kielletty.

Väestön määrä maapallolla kasvaa tahtia, joka asettaa planeetan kestokyvyn ja ennen kaikkea ruoan tuotantokyvyn sekä luonnonvarojen kulutuksen äärirajoille. Monia merten kalalajeja kalastetaan liikaa. Naudanpihvin tuottamiseen kuluu artikkelin mukaan vettä yli 3 000 litraa.

Hyönteiset voisivat osittain ratkaista maapallon ruokahuollon.

Jopa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO suosittelee syömään hyönteisiä. Ne ovat erittäin proteiinipitoisia, niiden tuottaminen rasittaa ympäristöä vain vähän, ja lisäksi niiden tuottaminen on halpaa.

Kulinaristit pitävät esimerkiksi sammakonreisiä, etanoita, simpukoita ja eläviä ostereita suurina herkkuina. Kaukoidässä voi törmätä vaikka minkälaisiin eksoottisiin ruokalajeihin, myös hyönteisiin.

Kaksi miljardia ihmistä syö jo nyt hyönteisiä säännöllisesti. Pohjoisen pallonpuoliskon asukkailla on varaa syödä muutakin. Mutta kuinka kauan maapallo kykenee ruokkimaan kaikki sen asukkaat?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat